Arşiv 28 Şubat 2020

Sanal Ofis Kira Sözleşmesi Nasıl Yapılır?

Sanal Ofis Kira Sözleşmesi Nasıl Yapılır?

Gün geçtikçe sayısı artan Sanal Ofis kiralama talepleri beraberinde ciddi bir sektör oluşturdu. Zamanla çeşitli meslek grupları bu uygulamaya ilgi göstermeye başladılar. Doğal olarak piyasada çok sayıda şirket bu hizmeti vermeye başladı. Fiziksel alandan daha ziyade resmi ve yasal adres ihtiyacında olan siz değerli girişimcilere çeşitli bilgiler vermek istiyorum. Her hizmeti satın alırken veya kiralarken geçmeniz gereken yasal prosedürler vardır.

Sanal ofis kira sözleşmesi de bunlardan bir tanesidir. Hizmeti sunan taraf ile sizin aranızda gerçekleşen yasal bağdır. Resmi olması itibari ile değerlidir. İçerik olarak herhangi bir mülkü kiralama sözleşmesi ile arasında çok fazla benzer nokta bulunmaktadır. Fark ise kira işlemini gerçekleştiren firmasının hizmetlerini de teyit etmesi üzerine doğar.

E ofis Kira Sözleşmesi Maddeleri Nelerdir

E ofis kira sözleşmesi maddeleri nelerdir sorusuna hızlı bir yanıt verelim. Bir defa kullanılan adresin sadece sizin firmanıza kiralandığı metinde açık tarafta belirtilir. Aksi sonuçlarda yasal sonuçlarına katlanma metni de imzalanır. Ayrıca şirketin sizlere adres dışında vereceği hizmetlerin de dökümanda yer alması gerekir. Ücreti ve zamanı net olarak belirtilmesi gereken bu kiralama sözleşmesi mutlaka sizin tarafınızdan titizlik ile incelenmelidir.

Sekreterli Çalışanlı Sanal Ofis Kiralama

Sekreterli Çalışanlı Sanal Ofis Kiralama

Ofis kiralama ücretleri gün geçtikçe el yakan seviyeye doğru ilerliyor. Eğer ki ofisi düzenli kullanmayı gerektiren bir işiniz var ise bu harcamalar anlayış ile karşılanır. İşinizin ana damarını oluşturan ofis kiralama için harcamalar yapmanız gayet mantıklıdır. En kaliteli ofis malzemeleri alınır. Bununla beraber bulunduğunuz şehrin en güzel yerinde ofis tutulur. Bu durum maliyetli olmasına rağmen elzemdir. Fakat ben sahada çalışıyorum. Ya da home office tarzı işim var.

Freelance çalışıyorum. Zaten zamanınım büyük kısmı sahada geçiyor. Ofise fiziksel olarak ayda birkaç defa ihtiyaç duyuyorum diyorsanız size bir müjdemiz var. Ayda bir ayakkabı parası etmeyecek ücret ile sizlere Sekreterli Sanal Ofis Kiralama şansını sunuyoruz. Bu sekreter sizin ofis çalışanınız gibi ofisinize gelen telefonlara çıkıyor. İletilmesi gereken bilgileri size anında iletiyor. Acil bir durum var ise şayet hemen telefonu size aktarıyor.

Sanal Ofis Elemanları ve Çalışanları

Sekreterli sanal ofis kiralama olayında bir de çalışanlar var tabi ki. Bunlar da az önce ifade ettiğimiz ofisi ayda birkaç defa kullanma anlarında size yardımcı olurlar. Temizlik işleri soğuk sıcak içecek ikramlarının yapılması. Ofisinizi ziyaret eden ziyaretçilerin karşılanması ve bununla beraber otoparka vale hizmetleri gibi pek çok hizmet bizimle beraber çok kolay olacak.

Neden Eofis Kiralamam Gerekiyor?

Neden Eofis Kiralamam Gerekiyor?

Günümüzde rekabetçi piyasa ile mücadele etmek istiyorsun. Bunun için şirketinin pek çok yandan dikkat çekmesi gerekiyor. Ofisinin yeri, donanımı, çalıştırdığın elemanlar ve benzeri hizmetlerin müşteriye açık ve net şekilde ulaşması gerekiyor. Lakin bu günlerde malum ekonomik şartlar ofis kiralama ya da sıfırdan ofis kurma gibi maliyetleri epey bir arttırmış durumda. Hele ki benim şehir merkezinde nezih bir semtte ofisim olsun diyorsan kesenin ağzını açman lazım.

Bir de ofis konusunu salt görünürde ve önemli işler için açanlar var. Çalıştığım iş alanı gereği ofisi ayda birkaç defa kullanacağım. Bana pek de lazım olan bir şey değil. Home office tarzı bir işim var. Ya da sahada çalışıyoruz bu yüzden ufak bir ofis tercih ediyorum. Neden Eofis Kiralama gerekiyor sorusunun yanıtı da işte bu ihtiyaçlarda gizli olarak sizleri karşılıyor olacak.

Sanal Ofis Avantajları Seni Bekliyor

Şehrin en güzel yerinde şirketini kurmak için bir adres elde ediyorsun. Fakat bu sana sadece sanal alan gibi gelmesin. Aynı zamanda eofis kiralama içerisinde sana şirketine ait sabit telefon numarası da verilecek. Telefonlarını açan bir sekreter var. Yazışmalarını senin çalışanın gibi kontrol eden gelen faks olsun kargo olsun yazışmaların olsun sana ulaştıracak çalışanlar bile var. Neden eofis kiralamam gerekiyor sorusunun yanıtı işte bu püf noktalarda gizlidir.

Sanal Ofis Kiralama Hizmetleri

Sanal Ofis Kiralama Hizmetleri

Sanal ofis kiralama ya da eofis sahibi olma sizlere ne gibi avantajlar sunuyor. Sanal Ofis Kiralama Hizmetleri nelerdir bunlardan söz edelim. Bildiğiniz üzere Türk Ticaret Kanunu herhangi bir iş yeri ya da firma kurmak için çeşitli şartlar belirlemiş durumdadır. Bunların başında da şirketinizin belli sabit bir adrese sahip olma şartı bulunmaktadır.

Home office çalışanlar ben evimi adres gösterebilirim diye düşünüyor olabilirler. Lakin bunun için tüm apartman sakinlerinden rıza imzalarını toplamak gerekir. Aynı zamanda stopaj vergisi de ödemek gerekiyor. Bu uzun, maliyetli ve meşakkatli bir yol. Bunun yerine bulunduğunuz şehrin en nezih muhitlerinden birisinde adrese sahip olmaya ne dersiniz. Bu durum hem şirketinizin kalitesi hakkında müşterilerinize pozitif bir etki sağlayacak. Aynı zamanda da sizlerin sabit yasal bir adrese sahip olmasına da vesile olacak.

Sanal Ofis Kiralarken Nelere Sahip Olursunuz

Sanal Ofis Kiralama Hizmetleri sizlere salt yasal bir adres imkanı sağlamaz. Aynı zamanda şirketinizin adresine gelen kargoları alan sizlere haber veren bir ekip de eofis içerisinde çalışmaktadır. Bununla beraber şirketinize ait sabit telefon numarasına da sahip olursunuz. Şirket iletişim için gelen aramalar burada sekreter tarafından karşılanır. Lüzum görüldüğü takdirde de sizlere aktarma yapılır. Bununla beraber ayın belli zamanlarında toplantı, meeting gibi durumlarda ofisi kullanabilirsiniz.

Neden Sanal Ofis Kullanılmalı

Neden Sanal Ofis Kullanılmalı

Sanal Ofis, kiralanan ofis dışında diğer hizmetlerle de firmalara bir çok hizmet sağlar. Merkezi konum gösterimi, kargo teslimat ve kargo idaresi, toplantı odası kiralama ve Yasal Adres sağlama hizmetlerini de firmalara sunar. Prestij açısından oldukça ehemmiyetli bir hisse olan konum belirleme firmanın saygınlığını artırarak, bir düzey atlamasına yardımcı olur. Bu arada firmanıza ait posta ve kargoları teslim alarak, size yönlendirir.

Böylelikle işiniz dışında bir konuda uğraşmanızı engeller. Kargolarınızın teslimatı esnasında sizi anında bilgilendirir. Toplantı odalarını Sanal Ofis hizmeti ile beraber en uygun ücretlere kiralayabilir, konuklarınızı çağdaş müzakere odalarında ağırlayarak müşterilerinize son derece sağlam bir imaj çizebilirsiniz. Sanal Ofis içerisinde sağladığı hizmetlerle komple bir bütün oluşturmaktadır. Kiralanan ofisin yanında verilen tüm hizmetler firma lehine kazanç sağlayarak firmaya pozitif katkılar sağlamaktadır.

Firmalar çağdaş ve temiz görünümlü, markasına prestij katacak teknoloji tabanlı estetik bir büroya sahip olmak ister. Çağdaş ve şık görünümlü sanal bir büro; kaliteli, sağlam ve emin bir firma imajı oluşturur.  İşte “Neden Sanal Ofis Kullanılmalı?” sualinin en büyük yanıtı da budur. Sanal Ofis, firmaların en büyük giderlerini ortadan kaldırarak ekstra hizmetler ile tam bir büro kompleksi ortaya koyar. Bu arada firmaya büyük oranda prestij katar çünkü sanal ofisler tüm firmalara ve girişimcilere en kaliteli çalışma ortamını sağlamak adına profesyonelce çalışır. 

Sanal Ofis Ankara Fırsatları

Sanal Ofis Ankara Fırsatları

Bazı firmalar, iş tempolarına bağlı olarak tüm gün büro ihtiyacına sahip değildir. Böylesi firmalar için sanal ofisler en uygun tercih vaziyetindedir. Sektör ve çalışma koşulları doğrultusunda Sanal Ofis kullanımı, hem ekonomik hem de stratejik olarak başarılı bir metottur.

Haftanın tüm günü büro ihtiyacı olmayan ve vaktinin çoğunu alanda çalışarak geçiren çalışanlar için Sanal Ofis en uygun seçenektir.

Sanal Ofisler, firmalar adına toplantı odası ve kafeterya gibi kullanım alanları sağlar. Normal bürolar için ekstra gider yaratacak kafeterya, toplantı odası, ortak kullanım alanlarını Sanal Ofis hizmeti dahilinde kullanabilirsiniz.

Firmanıza gelen müşterilerinizi ve tüm konuklarınızı çağdaş sanal ofisinizde karşılayabilir, teknoloji tabanlı, şık tasarımlı toplantı odalarında müzakerelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Konuklarınız üzerinde yoğun bir tesir bırakacak çağdaş görünümlü toplantı odaları ve kafeterya sanal ofislerin en olumlu yönlerindendir. Firmanız için en büyük olanakları sağlayan sanal ofisler, dış görünüş ve kalite bazında firmanızı yukarıya taşıyacak bir ortam sağlamaktadır. 

Sanal Ofis İle Yükünüz Hafiflesin

Sanal Ofis İle Yükünüz Hafiflesin

Sanal Ofis sayesinde firmalar büyük bir ekonomik yükten kurtulur zira baştan başa büro heyetimi için bir çok faktör, bir çok gider kalemi oluşturur. Büro için kira fiyatı, depozito gideri başlıca büyük bir yük oluştururken büro içi mobilya giderleri, genel büro malzemeleri giderleri ile birleşince vasati düzeydeki firmaları ekonomik olarak etkilemektedir.

Fiyat itibariyle büyük oranda etkileyen büro giderleri firmaları negatif etkilemektedir. Bu yüzden Sanal Ofis seçeneği firmaların imdadına yetişir. Sanal Ofis, büro giderlerinin tamamını ortadan kaldırarak firmalar için sadece çalışmanıza odaklanmanıza ortam sağlamakla yükümlüdür. Firma için en sıhhatli çalışma ortamına kavuşmanızı sağlar.

Sanal Ofisler vakit sınırlaması olmadan kullanabileceğiniz, sizi tüm giderlerinizden kurtararak çalışma ortamı yaratan bir kurtarıcıdır. Büro heyetimi için her bir faktör büyük bir gider kalemi olup sizi bu fiyatlardan kurtararak sadece işinize odaklanmanıza fırsat tanır. İşiniz için kullanabileceğiniz en uygun çalışma ortamı oluşturulur.

Sanal Ofisler, büro düzeni; mobilyaların yerleşimi, temizliği ve genel düzeni sağlayarak büro hususunda profesyonelce çalışır. Tüm ayrıntılar ile ilgili düşünüp teferruatlı çalışan sanal ofisler, firma çalışanları için kusursuzu ortaya koymak için mesai verirler.

Sanal Ofisin Faydaları Nelerdir?

Sanal Ofis, firmalara yüksek oranda saygınlık ve gösteriş kazandırırken diğer yandan da tüm büro giderlerini ortadan kaldırır. Bu vaziyette tüm vakitli ofis ihtiyacı olmayan firmalar ve çalışanlar tarafından her vakit için en ehemmiyetli büro çözümüdür.

Firmanızın genel havasını ve çalışma ortamınızı güzelleştirecek ve randımanlı çalışmanıza yardımcı olacaktır. Masa, sandalye ve diğer büro mobilyalarının seçimi ve düzeni dahil her ayrıntı çalışanların daha rahat ve konforlu bir ortamda çalışarak, işlerine odaklanmasını sağlamak üzere uygulanmaktadır. En uygun ücretlere en kaliteli büro ortamını ele geçirebileceğiniz sanal ofisler, haftalık mesai saatlerinize göre farklık gösterebildiği gibi istediğiniz çalışma koşullarına göre şekillendirebileceğiniz şekilde tertip edebilmektedir.

Çalışanların mesai saatlerini kendileri belirleyebildiği bu tip bürolarda stres düşük oranda tutulur ve motivasyon üst düzeye çıkar. Bunun sebebi çalışma ortamına bağlı olarak mesai saatlerinin insan vücudu ve motivasyonu üst düzeyde tutabilme enerjisini savunabilmektir. Konsantrasyonunu savunabilen vücut işe daha yoğun şekilde konsantre olabilir. Azmini ve isteğini ortaya koyan çalışanlar firmanın yükselişi açısından ehemmiyetli bir etkendir. Firmayı doruğa taşıyan bu tarz çalışanlar moral motivasyonlarını büro koşullarına göre ayakta tutabilmektedirler. Sanal ofislerin bu özellikleri firmalar açısından çok büyük ehemmiyet taşır.

Hazır Ofis Nedir ?

Hazır Ofis Nedir ?

İsminden da anlaşılacağı gibi hazır büro, sizin yerinize evvelce hazırlanmış kapalı ofis alanlarıdır. Tanımı kısa gibi görünse de muhtevası oldukça geniştir. Genelde lokasyon olarak finans merkezi haline gelmiş hatırlı mahallelerde, modern binaların  kullanıldığı hazır ofislerin iç dizaynı, alanında uzman kişilerce tasarlanıp modern ofis mobilyalarıyla döşenir. Böylelikle çalışmak için randımanlı ve kaliteli kapalı mekanlar oluşturulur.

Hazır ofisler, bir kişiden tutun da yüzlerce kişilik çalışma ekiplerinin çalıştığı bir ofisin ihtiyaç duyacağı tüm teknolojik ve elektronik donanımı yüksek standartlarla size sunar.

Kariyerinizle alakalı gelecek konusunda mükemmel tasarılarınız var; ancak ilk adımı atmak için yeterli anaparanız mi yok? Yeni bir iş, yeni bir ofis, yeni mobilyalar, bilgisayarlar, ofis giderleri gibi bir hayli gideri karşılayabilmek hesabına hâlâ birikim yapmaya çalışıyorsanız; size iyi haberlerimiz var.

Hazır ofis ile vakit kaybetmeden, dilerseniz aynı gün işe başlama olanağınız var.Elektrik, su, internet, doğalgaz, tadilat ve tamirat gibi giderleri biz ödüyoruz. Bu ihtiyaçları gidermek için fazladan zaman ve para harcamaz. işinize odaklanırsınız.

Vergi Uygulamalarında Sanal ofis & Hazır Ofis

Vergi Uygulamalarında Sanal ofis & Hazır Ofis

Bilindiği gibi, gerçek  ve tüzel kişilerde  işyeri 213 sayılı VUK’nun 156.maddesinde tertip etmiştir.  VUK’nun  kabulünden  sonra  hemen hemen 56 sene geçmiştir.  Yasanın  yürürlüğe girmesinden  sonra mükelleflerin  iş yapma biçimleri,  işyeri ve diğer ticari organizasyonlarda ehemmiyetli  gelişmeler yaşanmıştır.   Geldiğimiz  senelerde  mükellefler  vergiye tabi faaliyetlerini  sabit bir işyeri yerine daha değişik mekanlarda sürdürebilmektedirler.   Sözgelişi,  vergiye tabi faaliyetini  bir yükümlü homeofis şeklinde bir mekanda sürdürebileceği gibi sanal  bürolarda de vergiye tabi  faaliyetlerini icra edebilmektedir.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antep gibi büyük şehirlerde bir hayli  vergi mükellefi bilhassa  pazarlama, danışmanlık, serbest meslek  faaliyetleri, müşavirlik vb. faaliyetlerini sanal bürolarda  başarılı olarak  icra edebilmektedirler.  Hazır bürolarda  günün şartlarına uygun  her türlü iletişim araçları, telefon, belgegeçer,  sekreterlik  hizmetleri, bilgisayar vs. hizmetler düzenli olarak  gerçekleştirilebilmektedir.  Sanal Ofislere  her türlü bildirim , vergi  ve adli  manada  karar ifade eden  birçok  tebligatlarda  yapılabilmektedir.   Özellikle 2016 yılından  itibaren  gerçek ve tüzel kişilerde e-tebligatın  zaruri hale getirilmiş  bulunması  hasebiyle  fiziki ortamda bildirim hemen hemen geçmişte kalmaktadır.

Son zamanlarda ticari ve bir hayli  vergisel faaliyetler fiziki bir işyeri, sabit bir işyeri açmak  yerine  daha çok teknolojinin  sunduğu imkanlar içeren sanal ofislerde  gerçekleştirilebilmektedir.  Özellikle serbest meslek  işi yapan birçok  serbest meslek  erbabı home ofis veya sanal ofislerde  faaliyetlerini sürdürebilmektedirler.  Sanal ofislere ödenen kiralar, elektrik, su,  telefon ve diğer yönetsel  giderler vergi uygulamasında GVK md.40  hükmüne göre giderleştirilebilmektedir.  Sekreterya  hizmetleri konusunda  her türlü giderler Sanal Ofis yöneticisi  tarafından  kullanıcılara fatura edilmektedir.  Bunlarla alakalı  her türlü giderler ve yüklenilen KATMA DEĞER VERGİSİ, kullanıcıları da  muhasebeleştirilebilmektedir.

Netice olarak, Hazır Ofis ve Sanal Ofis sözleşmelerine güvenerek  kullanılan işyerleri için vergi daireleri tarafından işe başlama yoklaması tertip edebilmektedir.  Teknolojik imkanların   gittikçe  gelişmesi ile birlikte sanal ofislerin önümüzdeki yıllarda giderek yaygınlaşacağı izlenimi  ortaya çıkmaktadır.

Vergi usul  yasamızda yapılacak tertip etmeler esnasında sanal ofis ve home ofis gibi işyerleri ile alakalı 156.maddeye ilave etmesinde ve bu konuda Gelir İdaresini aydınlatıcı tertip etmeler yapılmasında fayda  görülmektedir.